17
lut

Na zlecenie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie realizujemy badanie jakościowe dotyczące zagadnień związanych z marnowaniem żywności w gospodarstwach domowych, gastronomii oraz handlu. Badanie zakłada realizację 14 wywiadów FGI, w których udział wezmą 4 grupy respondentów: konsumenci, właściciele zakładów gastronomicznych, pracownicy zakładów gastronomicznych oraz właściciele małych sklepów spożywczych o powierzchni do 250m2. W ramach badania poruszane są takie kwestie, jak sposób przechowywania żywności, logistyka procesu zakupowego, ponowne wykorzystywanie produktów spożywczych, wyrzucanie żywności, rozwiązania podejmowane w celu minimalizowania ilości wyrzucanej żywności.

Jeśli interesują Cię badania związane z profilaktyką i ochroną zdrowia oraz zachowaniami Polaków w tym zakresie – zadaj pytanie naszemu Ekspertowi.

ewelina_dabrowska

Ewelina Dąbrowska

tel. kom +48 783 717 022,

e-mail: e.dabrowska@asm-poland.com.pl